32 Free WordPress Theme From Balootisme (Part 1)

by Baloot MX

in WordPress

Adakah anda menggunakan WordPress sebagai platform blog anda? Saya telah habiskan masa selama 2 hari suntuk untuk menyediakan senarai theme2 WordPress ni untuk blog anda. Selamat menggunakannya. Saya hanyalah senarai theme, bukan saya yang menyediakan theme2 tersebut. Setiap theme2 di bawah ni telah saya eksperimentasi dengan menggunakan tester blog saya sendiri.

Saya hanya menyenaraikan theme2 yang saya rasa ianya sesuai untuk blogger berbagai peringkat, samada professional blogger mahupun beginner blogger.

Jika anda mahu menggunakan theme ini untuk tester blog anda, anda boleh download testpost disini. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah setup satu blog WordPress, kemudian delete semua post dan comment contoh, dan menggunakan Tools -> Import; ikut arahan yang ditetapkan dan tadaaa! ;)

Anda perlukan pertanyaan berkenaan theme2 dibawah ni boleh hubungi saya sendiri menggunakan contact form ni atau menghubungi theme2 designer tersebut.

Vibrant Theme For WordPress

pfo_stripes

lemontwist

several3

bpro

  • DM – Bloodless – Demo

dm

illacrimo

elixir

insense

zeke

nightwish

smashing

darkred

gossip-city

bluesteel

yough

fyb

xplosives

dilectio

fauna

curved

Bagi anda yang sukakan theme2 WordPress yang agak minimal penggunaan gambar/graphic, anda mesti sukakan theme2 di bawah ini. Loading pun laju jika anda mahukan yang terbaik untuk pembaca blog anda. Pembaca blog anda tak perlu lagi menunggu lama untuk blog itu loading jika penggunaan image untuk sidebar/post title/background di kurangkan ke tahap minimum. ;)

Theme2 WordPress jenis ini dipanggil Minimal. Theme jenis Minimal ini sesuai digunakan untuk blog yang postnya penuh dengan gambar; contohnya PhotoBlog. Anda boleh jenguk2 ke photoblog saya yang pertama di Babes Of America.

Minimalistic Theme For WordPress

ia

modicus

modern

documenta

minibits

gimp

dayvan

minim

depo

bluebird

scribble

elite

Servis:  Jika anda memerlukan khidmat saya untuk install theme2 di atas; anda boleh menghubungi saya dengan menggunakan contact form disini. Saya tidak mengenakan sebarang bayaran untuk servis ini. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah menyebarkan informasi tentang servis saya iaitu Design Website.

{ 11 comments… read them below or add one }

milsum February 16, 2009 at 7:51 pm

waaaahhhh!
ni dh macam durian runtuh nih!
apa lagi, sedut2!!

thanks bro baloot….

Reply

Baloot MX February 18, 2009 at 4:15 pm

hehe.. sedut2, jgn tak sedut..
enjoy this theme bro muslim..

Reply

Munie Ahmad February 24, 2009 at 5:40 am

Thank u very much 4 ur patient in developing my site. The output is so much awesome!! To others, u can see the result here :

Reply

ahfizfazi April 3, 2009 at 6:03 pm

tak pernah jumpa plak themes nih..
mana godek bro?
selalu aku cedok kat wpzoom.com je
anyway, thanks for sharing

Reply

Baloot MX April 4, 2009 at 9:02 am

theme tu aku godek2 ngan pakcik G.
selalu tolong aku tu.. hehe
wpzoom tu diorang jual theme kan? :D
yg aku list kat atas tu, semua free je…

Reply

ikram.hakimi April 12, 2009 at 1:43 pm

nice collection bro, keep it up!

Reply

Baloot MX April 12, 2009 at 2:30 pm

haha..
kalu nak lagi, buleh aku listing lagi.. :D

Reply

Active Blogger April 13, 2009 at 2:41 pm

hehe…banyak betul theme yang cantik2, lagi banyak pilihan makin tak tahu nak pilih dibuatnya…:-)

Reply

Baloot MX April 15, 2009 at 8:18 am

haha.. jangan kelabu mata lak nak pilih.
tgk theme mana yg bersesuaian ngan blog ko tu fahmi (activeblogger).
klau blog pasal business, takkan nak amik blog theme fashion.. :D

Reply

fazarudin April 21, 2009 at 12:31 pm

hoho..banyak nye collection.. rambang mata nak pilih ni.

Reply

Baloot MX April 21, 2009 at 1:01 pm

haha.. jangan rambang mata bro..
buatlah pilihan yang bijak.. :p

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: