Belajar Photoshop Tutorial: Cara-cara Menukar Warna Rambut

by Baloot MX

in Adobe Photoshop,Tutorial,Video-BLOG

Nampaknya permintaan terhadap Photoshop amat meningkat sekarang selepas pelancaran PakejDVD Raja Grafik Malaya aku tu. Hehe. Terima kasih buat semua previous buyer DVD tu. Harga promosi masih lagi ada buat masa sekarang. Ada 14 unit lagi.

Okey, hari ni aku nak tunjukkan tutorial (VIDEO) cara-cara belajar menggunakan Adobe Photoshop. Video ni KHAS UNTUK NEWBIE. Aku tau ramai blog readers aku ni masih lagi belum tahu cara-cara nak guna Adobe Photoshop & Adobe Illustrator. Hehe. Jangan marah ye. Takpe, kita belajar sama. Kalau anda semua tak tahu, aku boleh tolong. Kalau aku tak boleh nak tolong, Pakcik G kan ada. :D

Tutorial kali ni berkenaan dengan cara-cara untuk menukar warna rambut menggunakan Adobe Photoshop. Tutorial ni bukan aku yang buat, tapi aku just amik kat YouTube. So, aku rasa takde masalah bagi anda semua untuk paham tutorial ni. Sebab bahasa yang digunakan amat senang & simple. Pasang speaker kuat-kuat kalau tak paham. Hehe.

Selamat Mencoba!  Bertutorial…

YouTube Preview Image

Minta maaf sebab video tutorial belajar cara menggunakan Joomla tidak dapat disiarkan lagi buat sementara waktu. Masalah teknikal semasa nak upload. Terrr-lalu slow uploading time. Nanti Internet dah ok, aku akan upload.

{ 28 comments… read them below or add one }

mohdisa May 15, 2009 at 11:30 am

photoshop ni mmg best, aku pun masih nak belajar. dlu dah pnh pakai. pastu tglkan. skg dah ketinggalan zaman plak. so nak tak nak, kena study blk. hehe

mohdisa’s last blog post..Hari terakhir…

Reply

eyeman June 9, 2009 at 9:20 am

hehe. boleh plak kaler rambut pakai cara nih yek..

eyeman’s last blog post..Eye Insurance Quote: What do you know about Eye Insurance?

Reply

Azwan June 9, 2009 at 10:16 am

Best juga tutorial ni.. Hehe.. Nak try la nnt.. Thanks..

Reply

fazarudin August 11, 2009 at 11:39 am

nampak senang je tutorial nih , tapi bile aku bikin je…perghh!! kene try banyak kali baru bole…hehhehe

Reply

Baloot MX August 11, 2009 at 4:12 pm

@fazarudin, nampak je macam senang, tapi tak-lah senang sangat. kira ok la.. huhu.. selamat mencoba lagi dan lagi..

Reply

ary April 7, 2010 at 9:27 am

@fazarudin, haiiiiiiiii salam knl ,,,, aku yg blum ngerti teteng komputer minta batuaan nieh klu boleh?????????? aku ke sulitan teteng photoshop,,,,,,,, apa kah photoshop bisa di gnti bahasa indonesia ? makasih ya atas balasan ya

Reply

Stephenny January 3, 2012 at 9:46 am

wow..so cool..i like it.. :)

Reply

amin December 31, 2012 at 4:25 pm

that good, tutorial photoshop text effect here http://agusmurod.tk/

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: