Perkhidmatan Setup Laman Web Menggunakan Joomla Daripada RocketTheme.com

by Baloot MX

in Joomla,Servis

Apa itu Joomla?

Joomla adalah satu sistem CMS (Content Management System) yang paling popular dikalangan CMS yang lain. Joomla dibina oleh OSM (Open Source Matters). Dengan menggunakan Joomla, anda boleh membina laman web bukan sahaja untuk kegunaan peribadi, malah juga untuk membina laman web syarikat-syarikat korporat, portal untuk sekolah, forum, blog dah juga laman web ecommerce.

Mulai hari ini, aku akan memulakan tutorial untuk menggunakan Joomla, hanya basic jika anda tidak tahu apa-apa tentang Joomla. Untuk belajar dengan lebih teliti dan memahirkan diri untuk menggunakan Joomla, anda boleh bertanyakan kepada Pakcik G.

Jika anda telah pun mahir menggunakan Joomla, aku ada menyediakan perkhidmatan untuk Setup Joomla menggunakan Premium Joomla theme daripada RocketTheme.com. Anda boleh pilih theme yang anda berkenan di DEMO ROCKETTHEME. Di bawah ni aku senaraikan theme pilihan yang aku rasa terbaik untuk website anda. Samada professional website atau website peribadi.

Meridian

MERIDIAN

MixxMag

MIXXMAG

Replicant V2

REPLICANT V2

Versatility 4

VERSATILITY 4 

Jika anda tidak berpuas hati dengan beberapa demo di atas, anda boleh lihat keseluruhan SHOWCASE JOOMLA WEBSITE @ BALOOTISME.

Perkhidmatan Setup Joomla aku ni hanya RM100. Dijangka siap dalam masa 24–48jam jika webhosting anda tidak mempunyai apa-apa masalah teknikal. Jika anda masih lagi belum mempunyai webhosting & domain, anda boleh mendapatkannya sekarang daripada SealServer dengan harga paling rendah, RM25/setahun untuk webhosting & RM35/setahun untuk domain (.com/.net). Server webhosting daripada SealServer terletak di CYBERJAYA. Jadi anda tidak akan mengalami masalah seperti slow & masalah ketika mengunjung laman web dan sebagainya.

building-websites-with-joomlaHampir 80% client aku yang lepas-lepas aku cadangkan untuk menggunakan webhosting daripada SealServer jika mereka mempunyai budget yang kecil.

Jadi, tunggu apa lagi, tempah kedudukan anda sekarang dengan memberi komen dibawah post ini jika anda berminat. Ataupun hubungi aku di 017–3727720 @ menggunakan contact form

Ini merupakan cara yang paling menjimatkan jika anda mempunyai budget yang sedikit untuk memulakan website. Aku juga akan memberikan ebook BUILDING WEBSITES WITH JOOMLA (bernilai $30+) secara PERCUMA jika anda mendapatkan perkhidmatan ini.

Recap: Perkhidmatan setup Joomla tidak termasuk webhosting & domain, RM100. Diberi ebook secara percuma untuk mempelajari Joomla yang bernilai $30+. Jika anda tidak mempunyai webhosting & domain, boleh dapatkan segera di SealServer. Tidak tahu cara-cara pembelian? Dapatkan perkhidmatan aku, hanya RM180 siap webhosting, domain, Joomla, ebook.   

{ 15 comments… read them below or add one }

milsum April 3, 2009 at 3:12 pm

Hmm…
Servis Bro mmg tip top!
Siap ade bonus2 tambahan lagi…hehe

Xkan cari org lain dh!!

Reply

Baloot MX April 3, 2009 at 4:11 pm

hehe..
thanks bro milsum.
kawe bagi bonus tu utk client belajar joomla lagi senang.
newbie pun boleh guna joomla ngan ebook tu. :D

Reply

ahfizfazi April 3, 2009 at 5:52 pm

yey.. bro nak bagi tutorial basic pasal joomla ya?
bagus2.. aku tak tau cmana nak buat joomla. ingat nak buat sebagai kedai busana aku tu. buleh join la ni. free kan?

Reply

Baloot MX April 4, 2009 at 9:12 am

nama lagi tutorial kan, mesti la free.
cuma aku agak slow bab nak tulis blog ni.
jarang2 sekali baru aku tulis.
tak macam orang lain, 1hari, 2-3kali jenguk blog… :D
tapi takpe, ko leh subscribe RSS blog aku.
nanti senang ko nak baca tutorial tu.

Reply

Nik April 4, 2009 at 7:24 pm

Hmm joomla???

nanti kena join tutorial mengenai joomla nie…maklum lah saya ni “daif” sikit mengenai joomla..masih keliru lagi.. :-)

Apapun blog bro ni akan menjadi rujukan buat saya…

kena subscribe RSS nie… :-)

Reply

Baloot MX April 4, 2009 at 7:42 pm

boleh kalau nak join..
free jek.. takde bayaran pun.. :D
klau nak subscribe RSS blog ni, jenguk kat sidebar tu ye Nik…
nantikan post aku yang seterusnya untuk tutorial joomla.

selamat bertutorial ngan joomla…

Reply

deenoh April 16, 2009 at 1:23 pm

dah lama nak belajar Joomla…tapi x de blog yg menunjukkan tutorialnya…tapi skrng dah jumpa..jadi subscribe@bookmark..teruskan tutorialnya.

Bro jika aku nak tempah buat website mlm menggunakan Joomla, siap sekali dengan fungsi autodownline..boleh tak bro buatkannya dan kosnya..?

Reply

Baloot MX April 16, 2009 at 1:59 pm

@deenoh:

terima kasih sebab melawat blog ni.. :D
berkenaan dengan website Joomla tu, aku tak buat sistem autodownline menggunakan Joomla lagi buat masa sekarang.

kalau guna custom script untuk buat sistem autodownline ni, aku pernah buat. tapi, buat masa sekarang aku tak amik projek untuk buat website autodownline ni.

why?

sebab nanti masa akan datang, website autodownline ni akan jadi problem kat ko jugak. orang senang nak hack website jenis camni. so, ko akan alami kerugian. utk jangka masa panjang, aku tak suggest. banyak sangat backdoor website camni.

kalau ko nak jugak website autodownline ni, memang takde masalah. tapi ko kena upah php programmer & akan menelan belanja sampai 4-5ribu paling minima.

so, diorang akan jaga n maintain website ko tu tiap2 minggu. takde backdoor punye.. hehe..

Reply

deenoh April 16, 2009 at 2:11 pm

Oh…begitu rupanya..baru dino faham…tapi klu ada orangyg nak hack juga, mesti orang itu berilmu tentang programming.

Reply

Baloot MX April 16, 2009 at 4:12 pm

@deenoh:

a’ah.. orang tu mesti tau programming.
programmer tu memang jenis yg tau hack website autodownline.
aku penah jumpe n kenal ngan diorang ni kat forum DigitalPoint.

pada awal pelancaran website tu, memang diorang tak jumpa website tu. tapi lama kelamaan, diorang akan tau jugak ttg website tu. sebab mesti ko pun nak jugak website ko tu femes kan? lagi femes, lagi byk income, lagi byk kemungkinan hacker tu tau.. :D

so, aku cadangkan, ko cari idea lain utk wat bisnes. elakkan cara tu.

banyak lagi cara2 lain untuk memulakan bisnes Internet.

ko boleh add YM aku di: husqvarna_mx utk personal coaching ngan aku. free je, takde aku nak caj apa2 pun. sekadar berkongsi pengalaman aku. Hehe.. :D

Reply

mohdisa May 15, 2009 at 3:21 pm

aku masih tak faham, sbb aku baru nak study benda ni. skg aku pakai domain je dl, tak reti nak pakai hosting lg. hehe

mohdisa’s last blog post..PERCUMA.cc Memendekkan URL?

BALOOT: mohdisa, jangan risau, bab hosting ni aku boleh tolong kalau ko sanggup keluarkan sedikit modal utk beli hosting. aku boleh ajarkan camane nak setup domain + hosting kalau ko betul2 berminat nak guna blog wordpress… hehe.. :D

Reply

ina September 12, 2011 at 1:06 pm

aku dah wat portal sekolah guna joomla..aku still beginner sgt2
tp aku nak blaja guna extension yg best2 n menarik utk paparan web n cara bagaimana nk mencantikkan web spy org kerap kunjungi web nie.

pastu aku nak blaja koding css dan html. actually aku guna template artisteer..

Reply

Baloot MX September 14, 2011 at 6:36 pm

Hi Ina. Untuk mencantikkan web, hanya perlu masukkan fresh content. Tak perlu hias2 web dengan komponen yang flashy pun. Fresh content dan gambar yang menarik dan berkaitan dgn web.

Apa URL laman web sekolah tu?

Reply

syahiran February 7, 2013 at 5:03 pm

Salam bro,

sangat berminat dengan apa yg bro utarakan…if saya nk set appointment dengan bro utk dengar sebut harga dari bro ok x? berkaitan dengan website company saya ni… atarek.my
.saya menggunakan hosting dari exabytes… anyway terus terang saya bincang dengan lanjut ttg joomla dengan bro… harap dapat balas ke email saya secepatnya…ni kira jadi bro akan diupah :)..

Reply

Baloot MX February 7, 2013 at 5:10 pm

Waalaikumsalam Syahiran. Saya sudah emel. Terima kasih. :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: