Download Twitter Icon Percuma

by Baloot MX

in Freebies

2-awesome-twitter-icons
Kicauan burung Twitter makin hangat diperkatakan sekarang.Tetapi tidak sehangat seperti pada pertengahan tahun 2009 (rujuk Google Trends). Namun aku pasti masih ramai lagi yang tidak tahu apa kegunaan sebenar Twitter ini. Twitter merupakan satu Web 2.0 untuk Social Network (atau lebih dikenali sebagai Micro-blogging). Anda boleh berkomunikasi dengan rakan-rakan anda di-seluruh dunia melalui Twitter yang FOLLOW anda. Anda boleh memilih rakan-rakan anda dengan mempunyai minat yang sama dengan anda, sebagai contoh; Web Designer.

Twitter di-lengkapi dengan fungsi Search untuk mencari rakan-rakan anda yang mempunyai KEYWORD sama iaitu; WEB DESIGNER. Setiap kali anda TWEET, satu post akan keluar pada muka hadapan akaun Twitter rakan anda tersebut. Sangat mudah untuk memberitahu berita tentang “WEB DESIGN” (sebagai contoh) bukan?

Kali ini aku bukan bercerita pasal penggunaan Twitter sebenarnya. Sudah banyak blog post yang dibuat oleh rakan-rakan blogger yang lain berkenaan dengan Twitter. Jadi, aku ingin berkongsi bersama dengan anda semua Icon Percuma Twitter yang boleh di-muat turun secara PERCUMA.  Icon ini boleh digunakan pada laman web atau blog anda secara bebas. Lebih 40 jenis sumber icon Twitter yang aku senaraikan dibawah. Semua-nya kiut miut.. Hee.. :)

Vector Icons Set + Twitter Birdy Icon

Tutorial

vector-icons-set-twitter-birdy-icon

Twitter On The Beach

Download

twitter-on-the-beach

Twitter Icon With Attitude

Download

twitter-icons-with-attitude

Twitter Bird Icons & Illustration

Download

twitter-icons-illustration

Twitter Icons: Happy Birds

Download

twitter-icons-happy-birds

Twitter Icon: 4 Loose,  Imaginative Themes

Download

twitter-icons-4-loose

Twitter Icon Pack 3 By SocialMediaDigger

Download

twitter-icon-pack-3

Twitter Icon by hbielen

Download

twitter-icon-by-hbielen

Twitter Dock Icons

Download

twitter-dock-icons

Twi-Birds Icon

Download

twi-birds-icons

Tweet Tweet Cute Tweet: Another Twitter Bird Icon

Download

tweet-tweet-cute-tweet

TweetPillow – Free Twitter Icon Set

Download

tweet-pillow-a-free-twitter-icon-set

Tweeties: A Free Twitter Icon Set

Download

tweeties-a-free-twitter-icon-set

Tweeta: Free Twitter Icon Bird Set

Download

tweeta-a-free-twitter-bird-icon-set

Tweets By SmashingMagazine

Download

tweet

Free Sports Twitter Icon

Download

sports-twitter-icons

Lovely Twitter Icon

Download

lovely-twitter-icons

Kweet: A Free Twitter Bird Icon

Download

kweet-free-twitter-bird-icon

IconTexTo WebDev Social Bookmark

Download

icontexto-webdev-social-bookmark-bonus

High Resolution Twitter Bird Icons

Download

high-resolution-twitter-bird-icons

Four Hand Drawn Twitter Icon

Download

hand-drawn-twitter-icons

5 Free Twitter Icons

Download

free-twitter-icons-for-your-website

Free Twitter Icon For All

Download

free-twitter-icons-for-all

Free Twitter Icons

Download

free-twitter-icons

Free Twitter Icon

Download

free-twitter-icon

Free Twitter Eggs Icon

Download

free-twitter-eggs

Free Twitter Birds

Download

free-twitter-birds

Free Twitter Bird Icon Set

Download

free-twitter-bird-icons

Free Twitter Icons Vector

Download

free-twiter-icons-vector

Free Pixey Birrrdfon Twitter Icons

Download

free-pixey-birrrdfon-twitter-icons

fat-twitters-icon-pack

Exclusive Twitter Birds Set

Download

exclusive-twitter-birds-set

Blitter Twitter Icon Set

Download

blitter-twitter-icon-set

Birdies: Cute Free Twitter Icons For Your Blog

Download

birdies-cute-free-twitter-icons-for-your-blog

Birdies: A Free Twitter Icon Set

Download

birdies-a-free-twitter-icon-set

6 Adorable Twitter Icon Pack

Download

adorable-twitter-icon-pack

Adiumy Twitter

Download

adiumy-twitter

40 Free Twitter Graphics and Badges

Download

40-free-twitter-graphics

16 Free Twitter Buttons

Download

16-free-twitter-buttons

Free Twitter Buttons

Download

9-free-twitter-buttons

2 Awesome Twitter Icons

Download

2-awesome-twitter-icons

Cara-cara Buat Duit Dengan Twitter

{ 5 comments… read them below or add one }

mohdisa November 26, 2009 at 1:07 am

wah, menarik. thanks bro. sedut2. hehe

Reply

Mus November 28, 2009 at 1:00 pm

@mohdisa, biar sedut tu sampai habis!!

Reply

paklong November 26, 2009 at 6:33 pm

pergh……..banyaknya. ambil satu sudah le

Reply

Adney November 29, 2009 at 12:21 am

huhu.. comel giler.. thanks baloot

Reply

samanosuke_04 November 29, 2009 at 5:21 am

Gila banyak beb ko letak.. thanx for sharing.. anyway aku x download pun, sebab follower aku pun cikai jer.. sket nak mampos! haha

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: